4 Doline

4 doline so smučarsko področje , ki združuje naslednje kraje: Veysonnaz, Siviez, Thyon in Les Collons na eni strani ter Nendaz, in Verbier na drugi. Najbolj poznan kraj je Verbier predvsem med slovenskimi ekstremnimi smučarji in boarderji, saj je tu doma najbolj ekstremno tekmovanje za smučarje in boarderje v Evropi. Seveda to ni naključje, kajti v Verbierju je raj za ljubitelje takšnega način premagovanja belih strmin.

 

Quatre Vallees 1400-3330m

Sama vas Verbier se razprostira na pobočju pod smučiščem in ima lep pogled na dolino spodaj. Grajena je izključno v stilu chalejev in bivanje tukaj je prav prijetno, še posebno v večerni zimski idili. Turistični delavci Verbiera  pravijo, da je poleg smučanja še tisoč drugih razlogov za obisk. V naselju najdete prav vse, kar pride prav na počitnicah, od prijetnih barčkov in restavracij do urarja ali čevljarja. Kraj je zelo popularen, ljudje se semkaj radi vračajo in veliko jih zakupi apartma ali kočo kar za vso sezono.
Veysonnaz je za Verbierjem drug najbolj znan smučarski kraj smučarskega področja švicarskih 4 dolin, od Siona oddaljen ca. 13 km. Približno 1 km nad vasjo Veysonnaz se dviga v turistične namene zgrajeno zimsko-športno središče, ki je v zadnjem času postalo eno najboljših v Švici, kar potrjujejo tudi številne tekme za svetovni pokal. Vzdušje v kraju je športno in veselo, prevladujejo pa mladi obiskovalci in družine. V kraju so pokrit bazen (10 x 20 m), savna, solarij, fitnes, umetno drsališče z diskom na ledu (1 x tedensko). Pri hotelu Chalet Royal je zelo obiskana diskoteka s pubom, cocktail barom, kavarno in vinsko kletjo. V kraju so tudi številni drugi lokali in restavracije.

Smučišče:
  • Za srednje dobre smuč.
  • Za odlične smuč.
  • Za družine
  • Tek na smučeh
  • Za boarderje

SMUČARSKE NOVICE

PRIJAVA NA E-NOVICE

Si želite prejemati najnovejše smučarske ugodnosti, ki jih ponujamo.

HITRI DOSTOP

Kam na smučanje?
Izberi destinacijo
Izberi smučišče