Smučanje 2019 v Franciji

Francija iz leta v leto privablja vse večje število smučarskih navdušencev. Razloga sta predvsem dva: ogromno število smučarskih prog in organiziran avtobsuni prevoz iz Slovenije v vsa najbolj pomembna francoska smučišča. 

Zavedati se moramo, da so smučarska središča v franciji nastala zgolj iz turističnih potreb. Zato v krajih ne boste našli lepe arhitekture ali mestnega jedra, temveč veliko stolpnic z namestitvenimi kapacitetami hkrati pa vse potrebno za vaše bivanje. Tako boste v večini primerov iz vaše rezidence stopili neposredno na smučišče. Vsa središča imajo poleg trgovin (posebej poznana je trgovska veriga Sherpa) obilo restavracij s tradicionalno francosko kuhinjo, pube in bare, dicsoteke, mnoga med njimi pa tudi večnamenske športne dvorane z bazenom in savnami. 

Francoska smučišča se glede na geografski položaj delijo na Savojske Alpe in Visoke francoske Alpe. Največje in najbolj poznano smučarsko središče Savojskih Alp je še vedno Val Thorens, ki predstavlja idealno izhodišče za smučanje na področju 3 Doline (3 Vallees). Sestavljajo ga smučarski centri Les Menuires in St. Martin de Belleville, Meribell in Courchevel. Izvrstna smučarska doživetja vam ponuja smučarsko središče L'Espace Killy, ki med seboj povezuje Tignes in Val D'Isere. Starejšim generacijam je še vedno v lepem spominu Avoriaz, ki je vključen v smučasko področje Portes du Soleil in ponuja možnost smučanja tudi v švicarskih alpah. Tu je še vedno premalo raziskani center La Plagne, ki z novo gondolo Vanois povezuje sosednji Les Arc in skupaj tvorita smučarsko središe Paradiski. Seveda pa ne smemo pozabiti na smučarska središča kot so Valmeinier in Valfrejus. Sicer nekoliko manjša kot ostali, vendar po urejenosti prog in infrastukturi ne zaostajata za bolj uveljavljenimi centri.

Najbolj znano smučarsko središče Visokih francoski Alp je Les Deux Alpes, hkrati navečji evropski ledenik, ki vam omogoča smučanje od oktobra pa tja do meseca maja. Les Deux Alpes je eno redkih smučarski središč, ki je ohranilo del mestnega jedra in ga z veseljem priporočamo tudi družinam. Zelo dobro se ujame s sosednjim smučarskim centrom Alpe D'Huez, saj lahko z večdnevno smučarsko vozovnico 2 x tedensko smučate v sosednjem kraju.

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes

Smučarsko področje obsega tudi enega največjih evropskih ledenikov, kjer se ob morebitnem pomanjkanju snega na nižje ležečih smučiščih lahko zelo dobro nasmučate. ...

OPIS SMUČIŠČA PRENOČIŠČA

Alpe D'Huez

Alpe D'Huez

V Sloveniji sicer manj znan smučarski center je zanimiv tako za zahtevne kot tudi za tiste manj vešče smučarje. Tudi vsi ljubitelji smučanja izven urejenih prog bodo tu uživali, saj Alpe d'Huez v tem pogledu primerjajo s Chamonix-om....

OPIS SMUČIŠČA PRENOČIŠČA

SMUČARSKE NOVICE

PRIJAVA NA E-NOVICE

Si želite prejemati najnovejše smučarske ugodnosti, ki jih ponujamo.

HITRI DOSTOP

Kam na smučanje?
Izberi destinacijo
Izberi smučišče