Saalbach-Hinterglemm

Kraja Saalbach (spodaj) in Hinterglemm (zgoraj), ki sta medseboj povezana s cesto in tunelom, se raztezata vzdolž doline in predstavljata odlično izhodišče do urejenih smučišč področja “Ski Circus”. Smučarski cirkus Saalbach Hinterglemm Leogang je največji smučarski cirkus v Avstriji. Kdor želi v enem dnevu doživeti najbolj zanimive proge na južnem in severnem pobočju, mora vstati zgodaj. Toda splača se. Široke in za družine primerne proge Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel in Spieleckkogel so najbolj ustrezne za to, da se ogrejete, nato pa lahko svoj izziv najdete na progi Zwölfer, na kateri je bilo leta 1984 izvedeno svetovno prvenstvo v smuku, ali na strmi progi Nordabfahrt z 2020 visokega Schattenberga.  Ne glede na to, če samo uživate v carving smučanju ali pa ste ambiciozen tekmovalec - za vsakega se nekaj najde. Na celotnem smučišču vabi 40 koč na kulinarične posebnosti kot so "kaspresovi cmoki", "carski praženec" ali "kračo". V dolino vozijo dopustnike brezplačni smučarski avtobusi med 9. in 17. uro.

SAALBACH – HINTERGLEMM  840 - 2100 m

V obeh krajih se v številnih dobrih gostilnah in restavracijah, lokalih z dobro in raznovrstno (včasih tudi živo) glasbo, diskotekah in barih odvija bogato in zanimivo popoldansko in večerno življenje. Občasno so v krajevnih središčih organizirane tudi prireditve in zabave na prostem.

Po sončnem zahodu se še ne konča. Kdor ima še moči v nogah, lahko smučarski dan podaljša v zabaviščnem parku na progi za nočno smuko  v Hinterglemmu ali na razsvetljeni progi na sedežnici Schantei v Leogangu. Kdor pa se po hribu raje spusti s sanmi, lahko izbira med petimi osvetljenimi sankališči v smučarskem cirkusu. Številni bari s celotnega področja vabijo, da zaplešete pri Après Ski. Kdor pa prisega na mir in romantiko, lahko izbira med nočnimi pohodi z baklami, romantičnimi vožnjami s konjsko vprego ali zahtevnimi zimskimi pohodi.

Številne trgovine in trgovinice nudijo poleg paše za oči tudi “potrošniške užitke”. Športne aktivnosti po smučanju: pokrit bazen s savno, drsališče, kegljanje na ledu, teniška dvorana, squash, kegljišča, biljardi.

Smučišče:
  • Za srednje dobre smuč.
  • Za odlične smučarje
  • Za družine
  • Tek na smučeh
  • Za boarderje

SMUČARSKE NOVICE

PRIJAVA NA E-NOVICE

Si želite prejemati najnovejše smučarske ugodnosti, ki jih ponujamo.

HITRI DOSTOP

Kam na smučanje?
Izberi destinacijo
Izberi smučišče